Фрапиращи данни от нов доклад на Pew Research Center, публикуван от

...
Фрапиращи данни от нов доклад на Pew Research Center, публикуван от
Коментари Харесай

Фрапиращи данни от САЩ, свързани с децата

Фрапиращи данни от нов отчет на Pew Research Center, оповестен от New York Post. Броят на децата в Съединени американски щати, убити с огнестрелно оръжие, е отбелязал внезапен скок, като се е покачил с цели 50% сред 2019 година и 2021 година, докато страната се бореше с COVID-19.

Увеличението на малолетните жертви е най-голямо измежду чернокожите младежи, както и най-вече в градове, ръководени от демократите.
-->
Само дребна част от растящото принуждение с огнестрелно оръжие обаче включва пукотевица в учебно заведение. 

Въпреки че лицата под 18 години съставляват дребна част от общия растеж на смъртните случаи с огнестрелно оръжие за тригодишния интервал, тяхната възрастова група е претърпяла най-лош ритъм на повишаване.

В годината преди удара на пандемията 1732 деца в Америка са починали от оръжия. Две години по-късно този брой доближи 2590, се споделя още в отчета, съобщи news.bg.

83% от децата, убити с огнестрелно оръжие през 2021 година, са момчета. 46% от общия брой млади жертви са чернокожи, макар че чернокожите деца са съставлявали единствено 14% от малолетното население на Съединени американски щати по това време, се споделя в изследването.

Шестдесет % от починалите малолетни лица през 2021 година включват убийства, а 32% са самоубийства. Останалите смъртни случаи попадат в категориите злополуки или " други ".

Училищните въоръжени нападения са били по-малко от 2% от общия брой на смъртните случаи през 2021 г., когато 49 души бяха убити в 202 случая с оръжие в американски учебни заведения, съгласно Everytown Research & Policy, самостоятелна организация за сигурност на оръжията.

Като цяло съдбовното принуждение с оръжие се е нараснало в цялата страна и измежду всички възрастови групи по време на пандемията. През трите години е записано 23% нарастване на смъртните случаи при пукотевица измежду американците.

През 2021 година са регистрирани 48 830 смъртни случая от огнестрелно оръжие - най-вече за една година от 1999 година, когато федералните центрове за надзор и предварителна защита на болесттите за първи път започнаха да поддържат такава статистика, се споделя в отчета.

Припомняме, че насилието и контролът над оръжията са една от разделящите тематики в американското общество. 

Един от последните случаи на принуждение въобще в страната е от понеделник. Масова пукотевица в банка в Луисвил, Кентъки, аргументи гибелта на петима души и прати други шест в болница, осведоми СиЕнЕн. От полицията прецизираха, че стрелецът също е мъртъв.

В края на март жена умъртви трима ученици и трима чиновници в частно християнско учебно заведение към презвитерианската черква " Завет " в Нешвил, Тенеси. Одри Хейл бе убита, откакто бе простреляна от служителите на реда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР